dimecres, 19 de maig de 2010

mongetes d'emparrar


La setmana passada hem sembrat mongetes a l'hort escolar. Son de les que s'anomenen "tendra" , es a dir, es mengen senceres perquè la mongeta pròpiament dita, que més endavant pot utilitzar-se de llavor, encara és petita, i es cou tot junt amb la seva beina. La varietat sembrada porta per nom "Buenos Aires" , que és una mongeta tendra amb la beina verda pintada de ratlles vermelles que desapareixen al coure-les.

Aquesta mongetera arriba a fer cap a dos metres d'alçada; per això s'ha d'acompanyar d'un tutor (canya) per mantenir-la dreta. Així que veieu que pugen uns 25 cm. del terra, heu de clavar ja les canyes de manera que els brots filamentosos de la planta puguin emparrar-se.

Les mongetera és una planta lleguminosa que proporciona Nitrogen al sol. I des d'el punt de vista alimentari son molt bones, doncs aporten vitamines i sals minerals al cos humà.

L'Avi Joan.

1 comentari:

  1. Moltes gràcies per tota la informació. Intentarem seguir les indicacions per tal que creixin fortes totes les mongetes.

    ResponSuprimeix

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.